Niedźwiedź brunatny

Ursus arctos Linnaeus, 1758

Stwierdzono na: 117 kwadratach
Liczba obserwacji: 140
Ostatnia aktualizacja: 2018-10-05 10:01

Niedźwiedź brunatny - Ursus arctos Linnaeus, 1758

fot. Ilpo Kojola

Zbigniew Jakubiec
Instytut Ochrony Przyrody PAN, Dolnośląska Stacja Terenowa
ul. Podwale 75, 50-449 Wrocław
tel.: (71) 337 63 49
panoch@pwr.wroc.pl

Nieopublikowane dane udostępnili:

Ankieta IOP PAN; Bojarska Katarzyna (IOP PAN); Celej Marta, Kanabus Radosław (PKP); Czopowski Wojciech (PKP); Duell Jan (Nadleśnictwo Baligród); Duell Kajetan (Kalnica); Jakubiec Z.; Jakubiec Z. , A. Wuczyński, W. Wiśniewski; Jakubiec Z., Zyśk-Gorczyńska E.; Kędzierski Andrzej (Nadleśnictwo Dynów); Kozik B. (Pieniński PN); Kwolek T.; Loch J.; Łukacijewski G.; Nadleśnictwo Płaska (RDLP Białystok); Naleśnictwo Węgierska Górka; Ojcowski PN; pracownicy PPN; Profus Piotr (IOP PAN); RDOŚ w Krakowie; RDOŚ w Rzeszowie; Siwiec Anna, Tarłowsk Adam, Stefaniak Monika, Stefaniak Michał, Siwiec Lidia (PKP); Sylwia Filuś-Wieczorek; Tomasiak Krzysztof (Nadleśnictwo Piwniczna); UG w Skale; Wierzbicki Marcin, Kruszyk Robert, Kuligowska Barbara (PKP); Zwijacz-Kozica Tomasz (TPN)